Прорив теплотраси списали на перепад температур


Тепломережа по вулиці Лаврській, де сталася аварія і витік гарячої води, була визначена для ремонту в поточному році.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав в інтерв'ю журналістам директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Новицький.

За його словами, запобігти подібним аваріям можна лише при стабільному виконанні ремонтних робіт на тепломережах в столиці, де є проблемні ділянки.

"І ця ділянка була визначена для ремонту на цей рік, тому що дійсно знаходиться в поганому стані і у зв'язку із зменшенням температури теплоносія. Зараз закінчення опалювального сезону і у зв'язку з перепадом температури сталася аварія. Виник такий великий провал. Але оперативно зреагували. На жаль, оскільки це подача у верхню частину міста, був великий витік води", - прокоментував ситуацію керівник профільного Департаменту.

Він звернув увагу, що балансотримачем цієї мережі є "Київенерго", яке найближчим часом має визначитися, ліквідувати тільки порив або вже повністю замінити зношену ділянку.

"Зараз визначаємося і, можливо, відразу почнемо ремонт ділянки в цілому. Там близько 700 метрів потрібно перекласти. Оскільки вже виникла аварія ...", - зазначив Новицький.

При цьому він запевнив, що споживачі, до яких надходить гаряча вода через зазначену мережу, будуть продовжувати отримувати відповідні послуги з водопостачання, оскільки проведено відповідне перемикання.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ