"Батьківщина" спробує все ж врятувати Гостинний двір на засіданні


До порядку денного пленарного засідання Київради 17 квітня внесені два питання щодо збереження та передачі Києву Гостинного двору, ініційовані фракцією "БЮТ-Батьківщина".

Про це голова фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова повідомила сайту Головне.com

Йдеться, зокрема, про визнання нечинним рішення Київради від 20 вересня 2012 року № 137/8421 про передачу ПАТ "УКРРЕСТАВРАЦІЯ" земельної ділянки під Гостинним двором (Контрактова площа, 4) "для реконструкції будівлі під торговельно-офісний центр та його обслуговування з благоустроєм та гостьовою стоянкою".

Також ідеться про проект рішення ініціювати перед Кабінетом міністрів передачу до комунальної власності територіальної громади міста Києва будівлі "Гостинного двору" на Контрактовій площі, 4.

"Раніше у всіх була ілюзія, що питання збереження Гостинного двору від перебудови може буде вирішене в судовому порядку. Але після того, як влада стала на сторону забудовника, стало очевидним, що іншого шляху припинити знущання над пам’яткою, ніж проголосувати за відміну рішення про передачу Гостинного двору забудовнику – немає", - пояснила Меліхова.

"Гостинний двір, як історичний культурно-мистецький об’єкт – це давня мрія киян. І наша фракція планує втілити цю мрію в реальність. Задля цього "БЮТ-Батьківщина" у Київраді підготувала ці два проекти рішення Київради", - пояснила вона.

Меліхова закликала депутатів Київради проголосувати за ініційовані фракцією "БЮТ-Батьківщина" проекти рішень, "адже інтереси киян та доля культурного спадку Києва важливіші за інтереси забудовника, навіть, якщо забудовник – це впливова в бізнесі людина".

На сесії Київради 21 лютого цього року проект рішення "Про ініціювання перед Кабміном передачі до комунальної власності територіальної громади Києва будівлі Гостинного двору на Контрактовій площі, 4", ініційований фракцією "БЮТ-Батьківщина", не набрав необхідної кількості голосів. Питання підтримало всього 56 депутатів Київради із 61 необхідних.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ