Київський ЦУМ уже зруйнували, депутати звернуться до ГПУ


Депутати Київради від УДАРу збираються звернутися до Генпрокуратури у зв'язку з тим, що компанія ЕСТА Холдинг (СКМ, Донецьк) зруйнувала будівлю ЦУМа в Києві, залишивши лише фасади.

Про це у своєму Facebook пише депутат Київради від Удара Олексій Давиденко.

"Залишивши недоторканим фасад ЦУМа, корпорація Ахметова повністю зруйнувала діючий пам'ятник архітектури з тильної сторони й почала нарощувати поверховість будівлі", - написав він.

Всі фото Олексія Давиденка 

 У той же час Давиденко заявляє, що ЦУМ є пам'ятником архітектури, а тому депутати готують звернення до Генпрокуратури.

"Нагадаю, ЦУМ був побудований в 1935— 38 рр. за проектом московських архітекторів В. Фрідмана й І. Мецояна.  ЦУМ - це пам'ятник архітектури й містобудування місцевого значення згідно з рішенням виконавчого комітету Київради від 21.01.1986 г. № 49, охоронний № 168", - написав Давиденко.

 


"Скоже, у СКМ вирішили, що пам'ятником архітектури є лише фасадна стіна, а не вся будівля універмагу", - додав він.

"Готуємо звернення до Генпрокуратури й в органи охорони культурної спадщини", - заявив Давиденко.

"Будівля й двір ЦУМа впритул примикають до Мерії, тому картину знищення може спостерігати кожен чиновник і депутат", - обурився він.

Раніше, ще в липні 2012 року в СКМ повідомляли, що  в ході реконструкції "усі конструкції ЦУМа за винятком фасадів будуть розібрані. Головні фасади будівлі 1939 року будуть збережені в незмінному вигляді й будуть укріплені".

Концепція оновленого ЦУМа була розроблена англійським архітектурним бюро Беной (Benoy) у партнерстві з українською архітектурною майстернею "Лариси Скорик". Скорик вважає, що ЦУМ це новобуд.

Українська правда.Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ