Вимикати опалення в Києві пропонують наступного тижня, потопів не очікують


Київська міськдержадміністрація може завершувати опалювальний сезон у столиці після 15 квітня, виходячи з прогнозу погоди.

Про це сказав директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда на брифінгу в Києві у понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Виходячи з прогнозу погоди, який можна скласти на сьогодні, з 12 по 17 квітня температура повітря середньодобова – вище 8 градусів тепла. Таким чином, у міської адміністрації будуть усі підстави почати відключати від опалення практично по всьому місту й по всіх категоріях", - сказав він.

Раніше в Київській міськдержадміністрації заявляли про намір через холоди продовжити опалювальний сезон, який зазвичай завершується з 15 квітня.

Крім того, Кульбіда сказав, що прогнози максимального рівня весняного паводку в Києві не передбачають серйозної загрози для столиці.

"Ми трохи переглянули прогноз максимального рівня весняного паводку в Києві. Ми підвищуємо прогноз максимального рівня в Києві до 730, максимум 740 сантиметрів вище умовного нуля. Це при тому, що середній рівень за багаторічний період становить 715 сантиметрів", - сказав він, але наголосив, що значної загрози для Києва такі рівні не становлять.

"Очікується тільки затоплення островів на Дніпрі, а також присадибних ділянок, які розташовані вище Києва. Моделювання затоплених територій ми виконаємо сьогодні", - зазначив Кульбіда.

Директор Укргідрометцентру також поінформував, що на Київському водоймищі вже з 9 квітня почнеться руйнування льодового покриву, а очищення від льоду Київського й Канівського водоймищ слід очікувати до другої декади квітня.

При позначці у 680 сантиметрів над нулем поста в Києві починається підтоплення Корчуватого (історична місцевість на території Голосіївського району Києва). Це вважається своєрідною точкою відліку під час весняного паводку.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ