Столичні підприємства заборгували працівникам 86 мільйонів зарплати


Станом на 1 березня на 40 столичних підприємствах та організаціях було зафіксовано борг із виплати зарплати на загальну суму 85,7 мільйона гривень.

Про це заявив заступник голови Київської адміністрації Руслан Крамаренко, повідомляє прес-служба мерії.

За його словами, 90% з цієї суми складали борги підприємств державного сектору.

Крамаренко відзначив, що найбільшими боржниками залишалися підприємства Державного концерну "Укроборонпром": завод "Буревісник" (17,6 мільйона), компанія "Артем" (14,4 мільйона гривень), завод "Генератор" (9,8 мільйона гривень), завод "Радар" (9,1 мільйона), НДІ гідроприладів (2,5 мільйона гривень), машинобудівна фірма "Артем" (1,8 мільйона).

Також боржниками є підпорядковані Держагентству з управління майном України – НДІ "Оріон" (6 мільйонів грвиень) та Київський інститут автоматики (2,1 мільйона гривень), а ще два підприємства, які підпорядковані Державному космічному агентству України, – казенне підприємство "Арсенал" (2,8 мільйона) та завод "Арсенал" (2 мільйони).

"Обсяг боргу із заробітної плати на цих 10-ти підприємствах склав понад 68 мільйонів гривень, або 80% від загального боргу в місті", - відзначив чиновник.

За словами Крамаренка, серед підприємств недержавного сектору найбільший обсяг боргу накопичився на ТОВ "Форум ДС і КО" (2,1 мільйона), ПАТ "Київський річковий порт" (1,4 мільйона), ЗАТ "Атек" (1 мільйон), ВАТ ПБК "Схід" (0,9 мільйона) та ТОВ "Завод "Ізумруд" (0,5 мільйона).

Чиновник відзначив, що причинами виникнення боргу є значне зменшення замовлень на продукцію та несвоєчасні розрахунки замовників за виконані роботи.

"Усі підприємства-боржники охоплені перевірками, а питання стану погашення заборгованості із заробітної плати щомісячно розглядається на засіданнях міської та районних тимчасових комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат", – наголосив Крамаренко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ