У Кличка радять киянам запастися човнами та зібрати гроші і документи. ФОТО



Депутат фракції "УДАР" у Київраді Олексій Давиденко підготував пам’ятку з рекомендаціями, як подбати про безпеку під час паводку.

Про це повідомляє прес-служба фракції.

За словами депутата, виконання простих правил до і під час паводку, який очікується під час танення снігу, допоможе пережити стихію без негативних наслідків.  

"Ми хочемо нагадати українцям, як поводитися до, під час і після паводку. Які документи слід підготувати, як їх зберігати, які номери телефонів "гарячих ліній" та служб допомоги потрібно запам’ятати", - підкреслив Давиденко.

 

Найперше в "УДАРі" радять запасатися дощовиками і гумовими чоботами.

"Підготуйте "тривожну валізку". Документи, гроші, гарантійні талони на техніку, ніж, сірники, ліхтар, найнеобхідніші лікарські засоби, відповідно до ваших потреб, пластир, еластичний бинт, розчин спирту. Усе це помістіть у поліетиленовий пакет, щоб вода туди не проникла", - йдеться у пам’ятці.

 

"Автівку краще лишити. При глибині калюжі понад 35 см є ризик отримати гідроудар. Якщо не можете лишити авто, не паркуйте в кінці спуску, на водостоку, під деревами, на узбіччях. Найкраще – на височині та між будинками", - радять в "УДАРі".

 

Також громадянам рекомендують роздрукувати чи сфотографувати на телефон дану пам’ятку, щоби в разі необхідності корисна інформація про правила безпеки під час паводку завжди була під рукою. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ