Азаров під приводом Євробаскету виділив 70 мільйонів на мармур і новий купол Палацу спорту


Кабмін затвердив виділення 70 мільйонів гривень ремонт Палацу спорту у рамках підготовки та проведення чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на відповідне розпорядження Кабміну.

Ці гроші виділені "на проектування та капітальний ремонт (друга черга) будівлі Палацу спорту в Києві, у тому числі підготовчі роботи".

Згідно з повідомленням, друга черга реконструкції Палацу спорту передбачає "повну заміну застарілої фасадної системи на енергозберігаючу". Крім того, куполоподібна покрівля вагою 1500 тонн буде замінена на 800-900 тонн легшу, із сучасних матеріалів.

На другому поверсі будівлі планується зробити мармурову підлогу. Також будуть виконані роботи по оновленню інженерних систем, блоку громадського харчування, частини санвузлів, а також буде "покращено дизайн приміщень".

Як відомо, реконструкція Палацу спорту триває з жовтня 2010 року. У рамках її першого етапу, який проводився до чемпіонату світу з хокею, було замінено сидіння, інтер’єр спортивної арени, фойє, влаштовано шість роздягалень, переобладнано інженерні системи, трансформатори вбудованих енергопідстанцій, змонтоване чотирьохстороннє табло. Кошторисна вартість цих робіт становила 96 мільйонів гривень.

Зокрема 91,73 мільйона гривень на реконструкцію київського Палацу спорту отримало ТОВ "АК "Інжиніринг", яке було включене до складу генпідрядчиків реконструкції НСК "Олімпійський" після призначення Бориса Колеснікова віце-прем’єром по Євро-2012.

У 2010 році серед власників компанії був Іван Шакуров, бізнес-партнер Бориса Колеснікова. Раніше компанія виконувала підрядні роботи на кількох об’єктах групи Ріната Ахметова, а також була задіяна в будівництві "Донбас-арени".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ