На період паводку за підземними переходами закріплять чергових - мерія


Столична влада зобов’язала інвесторів закріпити на період паводку за підземними переходами по 2 відповідальні особи.

Про це йшлося на нараді у КМДА, повідомляє прес-служба мерії.

За словами директора Департаменту економіки та інвестицій Ігоря Довбаня, таке рішення прийнято для запобігання підтоплень підземних переходів, яких у столиці близько 1,5 тисячі.

"Згідно з умовами конкурсу, якщо інвестор отримав підземний перехід, де можна поставити торгівельний майданчик, він брав на себе також зобов’язання з утримання тих переходів, де торгівля заборонена. Таким чином були розподілені всі об’єкти. Тож заходи із запобігання затопленню проводитимуться та контролюватимуться в кожному підземному переході", – розповів Довбань.

Він також додав, що інвесторам доручили, окрім чергових, забезпечити підземні переходи помпами в місцях, де це необхідно.
"Разом із тим, відсьогодні монтажні бригади розпочали перевірку технічного стану підземних переходів та наявності там стаціонарних насосів", - відзначив Довбань.

Як відомо, у Києві неодноразово після літніх злив затоплювало підземні переходи. Зокрема часто затоплювало перехід на Шулявці, перехід на метро "Вирлиця",  переходи до станцій метро "Позняки" та "Харківська", не раз затоплювало перехід під шляхопроводом біля метро "Лівобережна", часто після дощу потопав Поділ.


 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ