У Деснянському районі ввели карантин через сказ


З 26 березня у частині Деснянського району столиці на 2 місяці введено карантинні обмеження через можливе розповсюдження сказу.

Про це повідомляє сайт Деснянської райдержадміністрації.

Карантин введено в мікрорайоні Биківня (вулиці Кузбаська, Кисловодська, Путивльська, Бобринецька, Радистів, Ушицька, провулок Путивльський та Броварський проспект) та в прилеглій до мікрорайону  території Деснянського району, зокрема, на Лісовому масиві.

Як з'ясувалося, карантин введено у зв’язку з тим, що у Биківні скажена лисиця покусала чотирьох собак.

Після цього 27 і 28 березня спеціалісти "Центру охорони здоров’я тварин у Києві" зробили щеплення проти сказу 165 тваринам.

В.о. голови Деснянської райдержадміністрації Вадим Костюченко рекомендував власникам тварин, які проживають у Биківні та частині Деснянського районі "надійно ізолювати собак та котів і не вивозити їх за межі карантинної зони".

"До тих же власників, які порушуватимуть рекомендації, вживатимемо дієвих заходів", - пригрозив Костюченко.

Також під час карантинного періоду на території Деснянського району забороняється проводити виставки, виводки та інші видовищні заходи за участю собак.

Мешканці Деснянського району можуть зробити щеплення проти сказу у травмпункті поліклініки для дорослих № 2 за адресою вул. Драйзера, 19, телефон: 515-88-52.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ