Кран на будівництві Генпрокуратури проламав дах сусіднього будинку? ФОТО


25 березня близько 16.20 кран на будівництві Генпрокуратури зруйнував дах у будинку за адресою Різницька, 11-б.

Про це пише у Facebook журналіст Ольга Червакова з посиланням на місцевих мешканців.

За словами жителів, їхній будинок знаходиться поруч з Генпрокуратурою, яка вже 2 роки веде будівництво нової адмінспоруди на вулиці Різницькій. Над житловим кварталом кожного дня літає будівельний кран, який і став причиною руйнування даху.

"Був сильний удар, такий сильний, наче вибух", - розповіла мешканка будинку Любов Петрик.

Фото з Facebook Червакової

Після цього в одній з квартир почався потоп – зі стелі полилася вода. Як з'ясувалося пізніше, було пошкоджено систему опалення.  

Як розповіла "Українській правді. Київ" постраждала мешканка Оксана, після пошкодження даху залило три квартири.

"Спершу сусіди почули сильний шум, схожий на вибух, а після цього вода почала заливати квартири. Постраждали дві сусідні і моя. Досить швидко прийшли представники ЖЕКу, слюсарі. Кілька годин вони намагалися відрити ляду на горище. Близько 8 вечора відкрили і побачили, що на горищі зруйновані балки", - розповіла Оксана.

Вона додала, що на місце події також приїжджало керівництво Печерського району, "самі лазили на горище, все оглянули, і наказали ЖЕКу якомога швидше дати тепло людям".

"Нам ніхто не кажу, що ж насправді трапилося. Кажуть, проводять експертизу, результати будуть у п’ятницю. Але ми, мешканці, думаємо, що дах зачепило вантажем, який переносить кран на будівництві. Ми не спеціалісти, але кран над будинком працює щодня, переносить вантажі", - відзначила Оксана.

Крім того, за її словами, люди бачили на горищі якийсь тюк.

"На даху після цього лежав якийсь тюк. Може, воно не важке, може, якась теплоізоляція, але воно лежало на нашій покрівлі", - додала Оксана.

За її словами, люди бояться, щоб дах не завалився зовсім, бо "ніхто нічого не робить".

За словами Червакової, 26 березня представники забудовника ГПУ заявили, що дах "зламався сам", однак цю заяву спростували в ЖЕКу, відзначивши, що покрівля була у нормальному стані. 

"26 березня я лазила на горище і зробила там ось цю фотографію. Тут добре видно, що балка перекриття перебита в одному місці, а опори зсунуті вбік. Будь-який інженер-будівельник скаже вам, що це свідчить про наявність точкового удару. "Прогнилі балки", про які брехали представники забудовника, - це смішно. Так балки не провалюються і не гниють. Навіть якби перекриття впало під натиском снігу, то воно би хоча б прогнулося. А так воно перебито", - написала Червакова.

За її словами, лише 26 березня ввечері людям увімкнули тепло, але у постраждалій квартирі досі тече стеля.

"Людям від цієї віп-забудови нема спокою вже 2 роки. Але зараз вони просто у відчаї", - додала Червакова.

У ЖЕКові "Українській правді. Київ" коментувати ситуацію з пошкодженим дахом відмовилися.

"Я коментарів ніяких з цього приводу не даю", - крикнула у слухавку жінка, яка відмовилася представитися. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ