Попов під шумок "надзвичайної ситуації" просить Азарова віддати Києву 100% податку на доходи


Голова Київської адміністрації Олександр Попов просить уряд підтримати столицю у вирішенні питань життєдіяльності міста, пов’язаних із складними погодними умовами, зокрема, повернути Києву 100% податку на доходи фізичних осіб.

Про це повідомляє прес-служба мерії.

Він відзначив, що "проблеми, які спричинила надзвичайна ситуація у Києві, сформувалися давно і потребують системного вирішення, а це місто зможе зробити лише за підтримки уряду".

"Одним із найбільш важливих питань є повернення місту 100% ПДФО, тож я звернувся до прем’єр-міністра з проханням сприяти якнайшвидшому опрацюванню та винесенню на розгляд Верховної ради законопроекту щодо змін до Бюджетного кодексу стосовно відрахування 100 відсотків податку з доходів  фізичних осіб до бюджету Києва", - сказав Попов.

Також чиновник додав, що місту необхідно закупити додаткову снігоприбиральну та дорожню техніку, збудувати Кільцеву дорогу навколо Києва, логістичні центри на під'їзді до Києва, метро на Троєщину та підземні тунелі, що дозволить розвантажити міські дороги.,

Крім того, додав Попов, необхідно збудувати у столиці комунальні підземні і надземні паркінги.

"Також нам необхідно на законодавчому рівні вирішити питання щодо утворення муніципальної дорожньої міліції, або дорожньої патрульної служби. Та для реалізації цієї ініціативи потрібно внести на розгляд Верховної Ради декілька важливих законопроектів. І зробити це ми просимо уряд", – сказав Попов.

Зокрема, мова йде про внесення змін до Кодексу про адмінпорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил паркування, а також надання права міській владі здійснювати евакуацію транспортних засобів, що припарковані із порушенням правил паркування.

Як відомо, сьогодні столиця отримує 50% податку на доходи, інші 50% перераховуються до держбюджету.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ