Уже з ранку у столиці 10-бальні затори, люди йдуть пішки. ФОТО



Пропри обіцянки столичної влади навести лад у місті до ранку 26 березня, станом на 09.30 вівторка місто стоїть у суцільному заторі.

Як повідомляє сервіс Яндекс. Пробки, рівень заторів у місті сягнув 10 балів (з 10 можливих).

Крім того, як видно з карти сервісу, у місті сталося більше 2 десятків ДТП. Швидкість руху на багатьох дорогах не перевищує 5-7 км/год.

Рух ускладнюється і через дорожні роботи та перекриття дороги у зв’язку з прибиранням снігу.

 

Водночас, як повідомляє журналіст "Української правди", на вулиці Гетьмана й Чоколівському бульварі транспорт стоїть в обидва боки дороги, багато людей ідуть пішки.

Черга на маршрутку. Виноградар, ранок 26 березня. Фото Типічний Київ

При цьому тротуари не розчищені. На дорозі – корок льоду, і машини, які виїхали, створюють затори й перекривають дорогу.  

Чоколівський бульвар стоїть у напрямку Караваєвих дач

Проте, незважаючи на те, що в понеділок і вівторок уранці сніг не йшов, на п'ятий день після сильного снігопаду в Києві багато доріг досі не розчищені, а рух транспорту вкрай уповільнений.

40-річчя Жовтня стоїть  

Як відомо, через сильний снігопад, що розпочався 22 березня, столиця стояла у заторах, люди не могли дістатися додому по 6-10 годин. Багато столичних мешканців залишали машини в місті й не могли їх потім відкопати.

в обох напрямках  

Комунальні служби й Держслужба з надзвичайних ситуацій не справлялися з розчищенням доріг і визволенням людей, що застрягли.  

Автобус не може зрушити з місця через снігову кашу 

Влада назвала це стихійним лихом, рекомендувала не користуватися особистим транспортом і по можливості залишатися вдома, а понеділок у Києві й області оголосили вихідним. 

25 березня голова КМДА Олександр Попов звітував, що місто справляється з ліквідацією наслідків негоди і запевняв, що громадський транспорт у столиці до ранку 26 березня буде працювати в нормальному режимі.

25 березня ввечері у мерії прозвітували, що розчистили три чверті столичні дороги.

"З понад 1600 км столичних доріг було розчищено від снігу 1251 кілометр, прибрано 5141 тисяч кв. м. тротуарів (загальна площа тротуарів в місті – 7562,22 тисяч кв. м.) та 10502 кв. м. прибудинкових територій (загальна площа прибудинкових територій міста 17517,08 кв. м", - повідомляла прес-служба КМДА. 

Фото Миколи Даневича

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ