Попов заборонив вантажівкам в’їжджати в Київ


У зв’язку з інтенсивними снігопадами у столицю тимчасово (на період ускладнення погодних умов) обмежили в’їзд великогабаритного транспорту.

Як повідомляє прес-служба КМДА, таке рішення було спільно прийнято міською владою та ДАІ для того, аби дорожні служби мали змогу оперативно розчищати автомагістралі від снігу.

"Адже рух вантажівок у непогоду не тільки заважає прибирати вулиці, а й створює затори. Саме тому водіям вантажного транспорту рекомендовано тимчасово утриматись від поїздок до столиці", - йдеться в повідомленні.

Київ перетворився на суцільний замет. Фото з Facebook Aleksandra Gorchinskaya

У прес-службі мерії також наголосили, що основні зусилля інспекторів ДАІ спрямовані на впорядкування руху на проблемних ділянках, вивільнення зі снігових наметів заблокованого автотранспорту та забезпечення вільного проїзду снігоприбиральної техніки.

"Зважаючи на складні погодні умови та стан автомобільних доріг, Державтоінспекція Києва закликає водіїв бути уважними за кермом, дотримуватись швидкісного режиму і дистанцій, а також правил маневрування при русі в умовах недостатньої видимості вмикати ближнє світло", йдеться в повідомлені.

Нереально пройти навіть у самому серці столиці. Вулиця Хрещатик. Фото Оксани Коваленко

Водночас, як пишуть користувачі мережі Facebook, на вулицях біля своїх будинків упродовж дня 23 березня вони так і не бачили жодної прибиральної техніки. Вулиці не розчищені навіть у центрі. Люди хаотично залишали свої авто на дорозі, намагаючись потрапити ввечері додому.

Чимало людей самотужки намагалися розчистити сніг біля свої будинків, щоб мати можливість вийти на вулицю чи у магазин за хлібом.

У магазинах нема хліба. Фото "Нашого Києва"

До слова, як пишуть у соцмережах, хлібні полиці у супермаркетах і ларьках 23 березня були порожніми.

23 березня ідеально розчистили сніг на вулиці Банковій та на Хрещатику – біля Київської адміністрації.

Лише Київська марія не відчула, що в столиці снігопад - тут все почищено. Фото Оксани Коваленко 
Уся снігоприбиарльна техніка зосереджена на Банковій? Фото Мустафи Найема

23 березня ввечері голова КМДА Олександр ПОпов заявив, що затори на столичних автошляхах мають бути ліквідовані вже до ранку неділі (24 березня), аби підготувати дороги до повного відновлення роботи громадського транспорту.

Однак, як пишуть столичні мешканці у Facebook, станом на 10.30 ранку 24 березня дороги у Києві нерозчищені. 

"Іду містом. Більшість доріг залишаються нечищеними. Громадський транспорт неходить. Бачу, що деякі кияни "пересіли" на сноуборди та лижі", - написав у соцмережі Микола Даневич.

24 березня у Києві продовжує йти сніг.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ