Черновецький розказав, що його змусило піти у відставку



Фото з Facebook Дмитра Гордона

Екс-мер Києва Леонід Черновецький заявляє, що найбільшою причиною того, що він 1 червня 2012 року пішов у відставку, стала важка зима 2009-2010 років.

Про це він сказав в ефірі телепрограми "В гостях у Дмитра Гордона".

"Найбільша проблема, яка завдала удару по мені як по людині – це зима виборів президента. Це мене просто надломило, і я вже не захотів нічого, бо я дуже переживав за зиму того року. Голови районів – і мало хто знає про це – через вибори політизувались і перестали прибирати сніг і ніхто мені не підпорядковувався", - сказав екс-мер Києва.

"Це я ліквідував районні адміністрації, і вважаю, що вони взагалі не потрібні. Вони мені не підпорядковувалися, я не міг ні вигнати їх, нічого зробити. Кияни знали мене, вони не знали цих жуликів. І вони (кияни) ламали руки і ноги – а я абсолютно безпорадний, у мене жодного двірника немає", - додав він.

Черновецький відзначив, що дуже хвилювався через те, що його проклинали на нечищені дороги: "Я дуже переживав, бо людина падала на вулиці і проклинала мене. А я ніякого до цього стосунку взагалі не мав".

Крім цього, за словами екс-мера, "сталося ще багато чого", тож він "хотів піти у відставку".

"Вважаю, що стосується мерії – це було зовсім не моє. Це не та країна, де мав би бути мер столиці Черновецький. Не та", - наголосив він.

Відповідаючи на питання, як він ставиться до голови КМДА Олександра Попова, Черновецький лише зазначив: "Багато для Києва зробив".

Екс-мер також додав, що "шкодує, що багато часу втратив через політику" і що наразі займається бізнесом.

"Зараз я зосереджений на тому, щоб знаходити ідеї, (розвивати) нові і старі напрямки в бізнесі, які можна тиражувати у всі країни колишнього СРСР. Я бачу в цьому величезний потенціал. І багато чим вже замаюсь. Уже працюють зі мною сотні людей і ми виплачуємо зарплату близько 1 мільйона доларів на місяць", - сказав Черновецький.

"Я хочу зробити щось таке, що ввійде в історію. Хоча все, що я робив і так увійшло в історію", - сказав екс-мер Києва.

Він наголосив, що якщо б вирішив знову займатися політикою, то лише у "правильній демократичній країні", і додав, що "такі країни є".

"Шляхи господні незвідані. Ні від чого зарікатися не можна. Не думаю про політику взагалі. Засмучуюся, коли щось читаю, але без інформації не можу. Думаю про бізнес і благодійність", - підсумував Черновецький.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ