Катастрофа Бортницькій станції не загрожує – Мінрегіонбуд


Технічний стан дамб мулових полів Бортницької станції аерації задовільний, і загрози виникнення надзвичайної ситуації немає.

Про це заявив начальник управління водопровідно-каналізаційного господарства Мінрегіонбуду Олег Жученко, повідомляє прес-служба мінстерства.

За його словами, такий висновок зробили фахівці науково-дослідного інституту "УкрНДІводоканалпроект", які провели експертизу технічного стану зазначених дамб.

Жученко додав, що з метою підтримки дамб мулових полів в належному технічному стані Київської міською адміністрацією у лютому і березні 2013 року було виконано комплекс робіт по зміцненню дамб.

Загалом же для підтримки Бортницької станції аерації в належному технічному стані програмою економічного та соціального розвитку Києва на 2013 рік передбачено асигнування з міського бюджету в загальній сумі 19,1 мільйона гривень.

Як відомо, 19 лютого директор Бортницької станції аерації Володимир Бражник заяви, що дамби столичної станції аерації можуть не витримати відлиги, що загрожує екологічною катастрофою Києву.

22 лютого прес-служба КМДА заявила, що стан мулових полів Бортницької станції проінспектувала експертна комісія, і запевнила, що загрози прориву дамб немає.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ