Київські водії в ранкових заторах простоюють 2,5 доби за рік



Фото Дела

Цієї зими ситуація на дорогах Києва була трохи складнішою, ніж рік тому.

У порівнянні з січнем 2012 року загальний час для проїзду ділянок, де спостерігалися затори, збільшився на 6-7%, пише ZN.UA з посиланням на дослідження компанії "Яндекс.Україна".

Середній бал заторів у ранкову годину пік (з 8.00 до 10.00) цієї зими складав близько 5 балів.

"Це означає, що в середньому київський автомобіліст вимушений був витрачати на дорогу більше ніж у півтора рази більше часу, ніж при вільних вулицях. Наприклад, ті водії, яким порожніми дорогами їхати до роботи 20 хвилин, тільки через ранкові затори втрачали за один місяць майже 5 годин, а за рік – близько двох з половиною діб ", - йдеться в доповіді.

У вечірню годину пік (з 18.00 до 20.00), за даними сервісу, середня завантаженість перевищувала 6 балів. Загальна довжина заторів і ускладнень, що виникали в ці години, становила понад 700 км – це приблизно, як відстань від Києва до Донецька.

Середня завантаженість київських доріг у робочі дні з березня 2012 по лютий 2013 склала трохи більше трьох балів. Як і в попередні роки, найскладнішим місяцем для автомобілістів був грудень (середньомісячна завантаженість - 4,6 бала).

Найскладнішим днем ​​року було 24 грудня, коли середня завантаженість перевищила 7 балів, а максимальна досягла 10 балів.

Усю зиму снігопад змушував киян по кілька годин стояти в заторах. Фото golos.ua

У цей же день був зафіксований найбільший за всю п'ятирічну історію спостережень затор завдовжки близько 21 кілометра. Тоді стояла вся Мала кільцева дорога на правому березі – від Московської площі до проспекту Генерала Ватутіна.

Загалом у грудні і січні було чотири дні, коли через снігопади рівень завантаженості досягав 10 балів.

Як наголошується в дослідженні, якщо не рахувати субот і неділь, то найвільнішими дороги були в святкові дні, а глухі затори виникали найчастіше восени та взимку під час сильних опадів.

Найбільше погіршення пов'язано з початком будівництва розв'язки на Поштовій площі: час проїзду по Набережному шосе від мосту Патона до повороту на Боричів узвіз вранці збільшилася в два з половиною, а ввечері – майже в чотири рази.

Однак, наголошується в доповіді, є і явні поліпшення. Зокрема після закінчення будівельних робіт на перетині бульвару Дружби Народів та Наддніпрянського шосе помітно зросла швидкість руху на під'їздах до розв'язки.

Якщо говорити про окремі райони, то цієї зими вранці в центр міста трохи швидше добиралися жителі Оболоні, Голосіївського і Дарницького районів, а також усі, хто їде на правий берег мостами Метро, ​​Патона та Дарницьким.

Навпаки, більше часу на дорогу витрачали ті, хто їде з заходу: з Подільського, Святошинського та Солом'янського районів.

Загалом у будні дні найменше заторів буває в понеділок, а найбільше – у вівторок або п'ятницю. У суботу завантаженість зазвичай скорочується порівняно з буднями в півтора-два, а в неділю – у два-три рази.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ