Дарницьких комунальників спіймали на розтраті грошей


Прокуратура відкрила кримінальне провадження стосовно посадовців комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Дарницького району за розтрату бюджетних коштів у сумі маже 300 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Прокурорською перевіркою встановлено, що комунальним підприємством у грудні минулого року укладено договір на висадку дерев на вуличних розподільниках та скверах Дарницького району з ТОВ "Транс Інвестбуд".

Через декілька днів посадовці комунального підприємства підписали акти приймання виконаних робіт, на підставі яких районне управління Державної казначейської служби перераховано приватному підприємству майже 300 тисяч гривень.

Натомість, як з’ясувалося, приватне підприємство не висадило дерева.

Прокурорська перевірка встановила, що роботи з озеленення парків та скверів Дарницького району були виконані працівниками комунального підприємства по утриманню зелених насаджень власними силами.

Прокуратура Дарницького району внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення за ч. 2 ст. 364 КК України – "Зловживання владою або службовим становищем" та за ч. 2 ст. 366 КК України – "Службове підроблення".

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено Дарницькому райуправлінню міліції.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ