Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/5141a1bebc185/
Українська правда
Київ

Попов перед виборами знову "заспівав" про метро на Троєщину

14.03.2013  11:09


Фото з сайту КМДА

Голова Київської адміністрації Олександр Попов обіцяє, що метро на Троєщину почнуть будувати у травні цього року.

Про це він заявив 14 березня під час виїзної наради на станції міської і кільцевої електрички, повідомляє УНІАН.

Попов наголосив, що будівництво першої станції нової гілки метрополітену розпочнеться вже до Дня Києва (25-26 травня).

Він відзначив, що нова гілка метро буде проходити по проспекту Маяковського і налічуватиме 12 станцій.

"Завершуються роботи щодо визначення варіантів стабільного фінансування цього проекту. Ми співпрацюємо із "Внешэкономбанком России" у частині отримання таких пропозицій. Я думаю, ми представимо їх на розгляд уряду найближчим часом", – сказав Попов.

За його словами, саме "Внешэкономбанк России" виграв тендер на розробку схеми фінансування будівництва нової гілки метро і до 20 березня він має представити КМДА усі можливі варіанти.

Попов зазначив, що серед пропозицій – залучення кредитних ресурсів під низьку відсоткову ставку, будівництво у концесії із подальшою передачею гілки у підпорядкування метрополітену або скомбінований варіант із залученням фінансування бізнесу, який буде зацікавлений у розміщенні своїх об’єктів поруч із гілкою метро.

Голова КМДА зазначив, що місто має і власну пропозицію до уряду, яка полягає у тому, щоб 50% коштів, отриманих столицею з податку на доходи фізичних осіб, пішли не до державного бюджету, а саме на будівництво гілки метро.

Приблизний обсяг фінансування проекту метро на Троєщину становить 16 мільярдів гривень.

Як відомо, профільний комітет ВР пропонує провести вибори мера Києва 2 червня. Щоправда, регіонали кажуть, що для того, щоб проголосувати таке рішення, Верховна Рада має зібратися не пізніше 20 березня.

Згідно з соцопитуванням, якби вибори мера Києва відбувались на початку березня, то 31% серед тих, хто має наміри брати участь у виборах, підтримали б Віталія Кличка.

Однак ставленик президента – голова КМДА Олександр Попов впевнений, що саме він здобуде перемогу на  виборах мера Києва. Також голова КМДА зазначав, що має потрібні аргументи, щоб переконати киян голосувати за нього.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.