Попов перед виборами знову "заспівав" про метро на Троєщину



Фото з сайту КМДА

Голова Київської адміністрації Олександр Попов обіцяє, що метро на Троєщину почнуть будувати у травні цього року.

Про це він заявив 14 березня під час виїзної наради на станції міської і кільцевої електрички, повідомляє УНІАН.

Попов наголосив, що будівництво першої станції нової гілки метрополітену розпочнеться вже до Дня Києва (25-26 травня).

Він відзначив, що нова гілка метро буде проходити по проспекту Маяковського і налічуватиме 12 станцій.

"Завершуються роботи щодо визначення варіантів стабільного фінансування цього проекту. Ми співпрацюємо із "Внешэкономбанком России" у частині отримання таких пропозицій. Я думаю, ми представимо їх на розгляд уряду найближчим часом", – сказав Попов.

За його словами, саме "Внешэкономбанк России" виграв тендер на розробку схеми фінансування будівництва нової гілки метро і до 20 березня він має представити КМДА усі можливі варіанти.

Попов зазначив, що серед пропозицій – залучення кредитних ресурсів під низьку відсоткову ставку, будівництво у концесії із подальшою передачею гілки у підпорядкування метрополітену або скомбінований варіант із залученням фінансування бізнесу, який буде зацікавлений у розміщенні своїх об’єктів поруч із гілкою метро.

Голова КМДА зазначив, що місто має і власну пропозицію до уряду, яка полягає у тому, щоб 50% коштів, отриманих столицею з податку на доходи фізичних осіб, пішли не до державного бюджету, а саме на будівництво гілки метро.

Приблизний обсяг фінансування проекту метро на Троєщину становить 16 мільярдів гривень.

Як відомо, профільний комітет ВР пропонує провести вибори мера Києва 2 червня. Щоправда, регіонали кажуть, що для того, щоб проголосувати таке рішення, Верховна Рада має зібратися не пізніше 20 березня.

Згідно з соцопитуванням, якби вибори мера Києва відбувались на початку березня, то 31% серед тих, хто має наміри брати участь у виборах, підтримали б Віталія Кличка.

Однак ставленик президента – голова КМДА Олександр Попов впевнений, що саме він здобуде перемогу на  виборах мера Києва. Також голова КМДА зазначав, що має потрібні аргументи, щоб переконати киян голосувати за нього.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ