У Попова шукають, хто за 10 мільйонів збудує дорогу до "Біонік Хілл"


КК "Київавтодор" призначила на 11 квітня розкриття пропозицій по тендеру на розробку проектно-кошторисної документації на будівництво під’їзної дороги та зовнішніх інженерних мереж до інноваційного парку "Біонік Хілл".

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Проектанти можуть отримати до 10 мільйонів гривень за проектування дороги довжиною 2,4 км та шириною 15 м, кільця для розвороту громадського транспорту, однобічного тротуару та двосмугової велосипедної доріжки.

Також потрібно провести коригування "червоних" ліній в районі примикання до просп. Палладіна з розробкою перспективної транспортної розв’язки в різних рівнях, реконструкцію вул. Міської в районі примикання під’їзної дороги з влаштуванням світлофорного об’єкту.

У складі проекту потрібно запланувати прокладання інженерних мереж до парку "Біонік Хілл", благоустрій і озеленення, зовнішнє освітлення, електропостачання та організації дорожнього руху на період будівництва.

Проектні роботи потрібно виконати до жовтня за кошти міського бюджету.

Загалом в міському бюджеті на будівництво дороги та комунікацій до парку виділено 150 мільйонів гривень.

Як відомо, минулого року КМДА провела інвестиційний конкурс на будівництво парку "Біонік Хілл" поряд з селом Коцюбинським, яке міська влада нещодавно вирішила включити до адміністративних кордонів Києва.

До 2020 року на території у 147 га заплановано будівництво 900 тисяч квадратних метрів нерухомості для розміщення офісів софтверних компаній, інженерного вузу, житла та центрів дозвілля. Очікується створення парку на 35 тисяч робочих місць, при цьому 10 тисяч працівників будуть жити в оселях безпосередньо на території "Біонік Хілл".

Створенням парку займається компанія UDP, яка за даними "Форбс-Україна", належить народному депутату від Партії регіонів Василю Хмельницькому.

Очікується, що забудовником буде компанія "К.А.Н. девелопмент", загальна вартість проекту може скласти $700 мільйонів.

Як відомо, у травні 2012 року голова КМДА Олександр Попов заявляв, що першу фазу інноваційного центру Bionic Hill реалізують уже через 3 роки - тобто до 2015-2016 року. На площі 147 гектарів буде зведено інноваційний комплекс для інтелектуальної праці і комфортного життя його мешканців.

У березні столична влада обіцяла, що розпочне будівництво парку "Біонік Хілл" до кінця 2012 року.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ