"Київську фортецю" атакувала група віце-спікера Держдуми Росії – ЗМІ


Фірма, що здійснила спробу рейдерського захоплення "Київської фортеці", пов’язана з російським бізнесменом, віце-спікером Держдуми Росії Олександром Бабаковим.

Про це повідомляє "Слідство. Інфо".

За словами працівників музею, представники фірми-рейдера в розмовах висловлювали плани знести будівлі Фортеці.

"Окрім землі їх нічого не цікавило, а раз їх цікавить земля, значить спокійного життя у нас не  буде", – зазначив заступник гендиректора музею Андрій В’ялець.

Після прибуття правоохоронців і народних депутатів, рейдерський напад музею вдалося відбити.

За даними "Слідство.Інфо", директором компанії-рейдера ТОВ "Мунлайт Іст" є Ірина Вотапко, яка також очолює ТОВ "Капрі Клуб", що має спільний телефон з  компанією "ЛД-Перспектива".

Директором останньої фірми тривалий час був Артем Тарасюк – брат Валерія Тарасюка, віце-президента компанії "VS Energy". Це один із основних активів "лужніковської групи".

ТОВ "ЛД-Перспектива" також фігурувало в справі про рейдерське захоплення готелю "Русь", що знаходиться  по вулиці Госпітальній, 4. До речі, саме за цією адресою зараз зареєстроване ТОВ "Мунлайт Іст", що і здійснило спробу рейдерського захоплення музею "Київська фортеця".

"Лужніковська" група, за повідомленнями ЗМІ,  контролюється віце-спікером Держдуми Росії Олександром Бабаковим.  Групі в Україні належать кілька обленерго. А також готелі "Прем’єр-Палас" (Київ), "Ореанда" (Ялта) та інші підприємства.

Як відомо, 6 березня невідомі, називаючи себе представниками ТОВ "Мунлайт Іст" намагалися захопити будівлі, що належать музею "Київська фортеця". При чому, рейдерська атака відбувалась у досить оригінальний спосіб.

Невідомі, маючи на руках документи, які посвідчують їхнє право власності на будинок по провулку Госпітальному 16-а, прийшли і прибили таблички "Провулок Госпітальний 16-а" на будівлі "Київської фортеці", яка знаходиться не у провулку, а на вулиці Госпітальній 16-а.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ