У мерії похвалилися, як покращили столичну медицину


У рамках реформування медичної галузі у столиці відкрито 81 сімейну амбулаторію, відкрито Перинатальний центр, Центр інфекційних хвороб Олександрівської лікарні на 84 ліжка.

Про це заявили на засіданні колегії Департаменту охорони здоров’я, повідомляє прес-служба КМДА.

"У пілотних Дарницькому та Дніпровському районах радіус наближеності населення до лікаря скоротився від 2-7 км до 500 – 700 метрів.  Створено 9 Центрів первинної медико-санітарної допомоги та 5 консультативно-діагностичних центрів", - йдеться в повідомленні.

Також, наголосили в мерії, у Києві введено в дію централізовану автоматизовану диспетчерську систему "Швидка медична допомога", створено 16 додаткових пунктів тимчасового базування бригад "швидкої", придбано 67 нових автомобілів.

"Ушестеро збільшено видатки на медикаменти з розрахунку на один виклик "швидкої" до 36 гривень", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі додали, що збільшили заробітну плату лікаря:

"Середня заробітна плата лікаря первинної ланки становить близько 7 тисяч гривень, медичної сестри – близько 5 тисяч гривень. Надано право безкоштовного проїзду в міському комунальному пасажирському транспорті загального користування лікарям загальної практики, терапевтам, педіатрам та медичним сестрам первинної ланки".

За словами заступника голови КМДА Віктора Коржа, серед пріоритетних завдань розвитку галузі охорони здоров’я в 2013 році – продовження реформування первинної ланки, відкриття другого перинатального центру, вдосконалення надання екстреної медичної допомоги киянам тощо.

Зокрема планується створити 16 центрів первинної медико-санітарної допомоги та 8 консультативно-діагностичних центрів.

Наразі у столиці працює 125 амбулаторій сімейної медицини.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ