Екс-диретор притулку для тварин "нахімічила" 235 тисяч на машинах


Подільський райсуд Києва закінчує судовий розгляд кримінальної справи стосовно колишнього директора київського притулку для тварин, котра придбала автомобілі за завищеною вартістю. 

Про це на брифінгу заявив заступник прокурора Подільського району Києва Андрій Оліферчук, повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

За його словами, у 2010 році директор притулку за бюджетні кошти придбала три автомобілі для перевезення тварин загальною вартістю 540 тисяч гривень, що значно вище за ринкову ціну.

"Під час розслідування кримінальної справи було проведено автотоварознавчу експертизу придбаних машин, за висновками якої директор притулку заплатила на 235 тисяч гривень більше від їх ринкової вартості", – наголосив Оліферук.

Він зазначив, що машини не були належним чином укомплектовані, тож директор закупила за додаткові бюджетні кошти клітки для перевезення тварин.

"Таким чином посадовець комунального підприємства двічі порушила закон, оскільки закупила не укомплектовані машини за завищеною вартістю, та ще й додатково облаштовувала їх за бюджетні кошти", - сказав заступник прокурора.

Оліферчук повідомив, що на цей час стосовно колишнього директора КП "Притулок для тварин" відкрито ще одне кримінальне провадження за незаконне нарахування для себе завищеної заробітної плати (ч. 1 ст. 191 КК "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"). 

Зокрема з січня 2010 року по травень 2011 року жінка незаконно нарахувала собі понад 42 тисячі гривень. 

"За позовом прокуратури безпідставно отримані кошти будуть повернені до місцевого бюджету", - відзначили в прокуратурі.  

Раніше повідомлялося, що диретор притулку для тварин привласнила 60 тисяч гривень, виділених з бюджету на ремонт примішень для тварин.

Як відомо, з січня 2009 року директором притулку було призначено Ольгу Дроздову, після того, як у притулок, за керівництва Тараса Смурного, витратив не за призначенням близько 400 тисяч гривень. 

Наприкінці травня 2011 року Київська міськдержадміністрація ініціювала звільнення керівників КП "Центр ідентифікації тварин" (Світлана Берзіна) і "Притулок для тварин" (Ольга Дроздова).

З 2 березня 2012 року притулок очолює Володимир Суворов.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ