Масляна: змагання з поїдання млинців та лабораторія навіжених учених



Фото grand-ukraine.com.ua

З 14 по 17 березня у Мистецькому Арсеналі, що на вулиці Лаврській, 12, пройде веселе, творче і смачне свято для всієї родини "Мистецька Масляна".

Про це повідомляють організатори.

У програмі заходу – ярмарок рукотворів від найкращих українських хенд-мейкерів, мистецькі вечорниці з Анжелікою Рудницькою, сільський гламур із моченими яблуками від  Антіна Мухарського, майстер-класи від українських митців, лабораторія навіжених учених тощо.

Також у програмі Масляної відбудеться унікальна виставка Яворівської народної дерев’яної іграшки та презентація нового театралізованого музичного проекту Антіна Мухарського "Мама Анархія" (Концерт-презентація відбудеться 16 березня о 18.00. Вхід на концерт за спеціальним квитком).

Крім того, на Мистецькій Масляній можливо буде скуштувати різноманітні види млинців, вареників та солодощів, випити глінтвейну, запашного чаю і бадьористої кави в різноманітних кав’ярнях.

Вхід з 11.00 до 20.00.

Вартість квитків для дорослих – 40 гривень, для дітей – 10 гривень, для дітей до 7 років – безкоштовно.

Святкування Масляної за стародавніми традиціями та обрядами відбудеться 16-17 березня у "Парку Київська Русь", що на Київщині.

Як повідомляють організатори, головною подією свята стане битва середньовічних лицарів.

Також у програмі катання на конях, лучний тир, середньовічна кухня, потішні катання на возах, виступи колективів народної творчості.

З 12.00 до 19.00 16 березня відбудеться театралізований обряд проводів Зими "Змагання Зими і Весни", розважальна ігрова програма на основі конкурсів та забав "Садко", перегони на середньовічних тачках та древньоруське лото.

У "Парку Київська Русь" кататимуть на конях

З 15.00 до 17.00 проходитиме урочисте відкриття Турніру з середньовічного історичного фехтування "Витязь Київського Дитинця", а після 19.00 – вогняне шоу та феєрверк.

17 березня з 12.00 до 19.00 на гостей парку чекає виступ кінного театру "Княжий турнір", демонстрація та уроки з володіння середньовічною зброєю за участю глядачів, древньослов’янське гадання на судженого, обряд спалювання опудала "Масляної" тощо.

"Парк Київська Русь" розташований у селі Копачів Обухівського району. Дістатися з Києва можна маршрутними автобусами від станції м. Видубичі або власним транспортом.

І водитимуть хороводи

Ціна вхідного квитка – 90 гривень, для пенсіонерів – 50 гривень, вхід для дітей безкоштовний.

Для тих, хто лінується виїжджати за межі Києва, святкування Масляної влаштують у Гідропарку – на пляжі "Молодіжний".

16 березня о 10.30 відбудеться відкриття свята, під час якого на гостей заходу чекатиме святковий концерт та усілякі цікаві конкурси і спортивні змагання.

Фото tsn.ua

17 березня у Гідропарку виступатимуть музичні групи, відомі співаки та запальний циганський колектив.

Урочисте закриття заходу – спалення зимової Мари – відбудеться о 19.00. 

Також у програмі: смачні млинці, страви української кухні, ярмарок, веселі атракціоні та прогулянки на конях. 

Крім того, поїсти млинців і подивитися на народні забави можна буде просто у центрі столиці – на Майдані Незалежності та вул. Хрещатик. 

16 березня гуляння триватимуть з14.00 до 17.00, а 17 березня - з 13.30 до 17.00.

16 березня Масляну святкуватимуть у Дніпровському районі у Центрі культури та мистецтв, що на вул. Алма-Атинській, 109; в Оболонському – у Пуща Водиці (9-лінія); у Печерському – на вулиці Івана Кудрі, 14; у Подільському районі –  у Куренівському парку; у Святошинському районі – у центрі культури "Святошино" (просп. Перемоги,112); у Солом’янському – у парку ім. Островського, парку "Відрадний".

17 березня Масляну святкуватимуть у Голосіївському районі у парку культури і відпочинку імені Рильського; у Дарницькому – у Парку культури і відпочинку "Партизанська слава"; у Деснянському – на майданчику біля РДА (просп. Маяковського, 29).

У Виставковому центрі "ВДНГ", що на проспекті Академіка Глушкова, 1 16 та 17 березня влаштують святкування зі співами і танцями.

У програмі фесту – виставка солом'яних скульптур, танцювально-музичні постановки; виступи акробатів і чарівників; кулінарно-танцювальне шоу; кулінарні та танцювальні майстер-класи; конкурси для всієї родини тощо.

На ВДНГ почастують млинцями від відомого кухаря. Фото ivona.bigmir.net

До 15 березня вартість квитків становить 80 гривень, для дітей старше 8 років – 40 гривень, у дні фесту вартість квитка – 100 гривень та 50 гривень відповідно.

У Парку "Мамаєва слобода", що вулиці Донця, 2, гулятимуть "Козацьку Масляну" з командними змаганнями на найшвидше поїдання українських вареників із сиром та російських "блінов".

Початок заходів як 16 так і 17 березня о 12.00.

У "Мамаєвій слободі" змагатимуться у поїданні млинців та вареників

У музей народної архітектури та побуту у с. Пирогів 16-17- березня  відбудеться колоритне та веселе свято проводів Зими й зустрічі Весни.

Гості музею разом з фольклорними колективами та музейним гуртом "Дам лиха закаблукам" стануть учасниками давніх обрядів Масниці та Колодія, народних забав та ігор.

Також усіх обіцяють нагодувати варениками з сиром та сметаною, млинцями, узваром, напоями з трав та меду.

Народні майстри з усієї України запропонують гостям кращі зразки декоративно-ужиткового мистецтва.

У Пирогові палитимуть "кострубатого діда"

Кульмінацією свята стане хода (о 12.00) та ритуал спалення солом’яного символу Зими "Кострубатого діда" о 16.00.

Добратися до музею можна від метро "Виставковий центр" маршрутками №156, №172 і тролейбусом №11.  

Вартість вхідного квитка для дорослих – 30 гривень, для дітей та студентів – 15 гривень.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ