Працівницю пенітенціарної служби спіймали на хабарі


Деснянський райсуд Києва притягнув до адміністративної відповідальності за корупцію старшого інспектора Деснянського райвідділу кримінально-виконавчої інспекції Києва.

Жінку спіймали на вимаганні та отриманні від засудженого 500 гривень хабара, повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Як з’ясувалося, чоловіка у 2012 році було засуджено за крадіжку чужого майна до умовної міри покарання. Наприкінці минулого року він з’явився до кримінально-виконавчої інспекції. Старший інспектор пенітенціарної служби у реєстрації явки засудженого відмовила. Як з’ясувалося, вона вимагала від чоловіка канцелярські товари та гроші", йдеться в повідомленні.  

"Лише після того, як засуджений, побоюючись позбавлення волі, передав інспектору папір, конверти, папку, а також грошову винагороду у розмірі 500 гривень, він отримав відмітку в особовій справі про свою явку для реєстрації", - додали у прокуратурі.

Стосовно тюремниці склали протокол про корупцію за ч. 1 ст. 172-2 КУпАП "Порушення обмежень щодо використання службового становища". 

За рішенням суду її оштрафували на 850 гривень. Зловмисниця оскаржила це рішення в апеляційній інстанції, однак апеляційний суд залишив його без змін.

Прокуратура вимагає від начальника Управління Державної пенітенціарної служби в Києві та області звільнити корупціонера із займаної посади. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ