Прокуратура повернула Києву пам’ятку історії на Андріївському узвозі


Прокуратура Подільського району Києва відкрила кримінальне провадження за фактом незаконної приватизації будинку на Андріївському узвозі та через суд домоглася повернення пам’ятки історії та архітектури до комунальної власності.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як з'ясувалося, Київрада у 2007 році включила будинок на вул. Андріївський узвіз, 38А до переліку об’єктів, які підлягають приватизації шляхом викупу. Після цього Головне управління комунальної власності частину будинку загальною площею майже 450 м2 продало за майже 2,3 мільйона гривеньТОВ "Наукове управління".

Однак, як встановила прокурорська перевірка, у 1995 році рішенням Київського міськвиконкому будинок на вул. Андріївський узвіз, 38 було внесено до реєстру пам’яток історії та архітектури місцевого значення, приватизацію яких законодавством заборонено. 

Тому прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 233 КК "Незаконна приватизація державного, комунального майна".

Розслідування за вказаним фактом доручено Подільському райуправлінню міліції. 

У грудні минулого року Господарський суд задовольнив позов та визнав недійсним договір купівлі-продажу нежитлових приміщень на вул. Андріївський узвіз, 38А. 

За рішенням суду ТОВ "Наукове управління" зобов’язано повернути до комунальної власності приміщення пам’ятки історії та архітектури. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ