Кияни заборгували за воду 390 мільйонів гривень – "Київводоканал"


Станом на 27 лютого загальний борг абонентів за холодну воду та водовідведення перед "Київводоканалом" складає понад 390 мільйона гривень.

Як повідомляє прес-служба водоканалу, зазначена заборгованість підтверджена рішеннями судів.

З загальної суми боргу майже 25 мільйонів гривень складає борг низки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів.

У водоканалі відзначили, що проблема не поширена по всьому місту. Так, 49 подібних ОСББ і ЖБК знаходяться в Деснянському районі та 40 – в Оболонському.

"Їх загальна заборгованість складає більш ніж 15 мільйонів гривень, тобто більше половини всієї суми боргу. Трохи краща ситуація в Святошинському та Дарницькому районах, де за холодну воду на підігрів не сплачують 24 та 23 організації відповідно. В той же час, у Печерському районі взагалі відсутні неплатники", - йдеться в повідомленні.

У Шевченківському районі столиці, за даними водоканалу, лише два несумлінних ОСББ та ЖБК, а у Солом’янському – 4 організації-боржники.

"Після низки невдалих спроб провести конструктивний діалог з неплатниками, керівництво "Київводоканалу" прийняло рішення про оприлюднення на сайті повного списку будинків, власники яких не сплачують за холодну воду на підігрів, із зазначенням назви кооперативу, його адреси, а також суми накопиченого боргу", - йдеться в повідомленні.

"Київводоканал" закликає мешканців будинків, балансоутримувачами яких є ОСББ та ЖБК перевірити наявність свого кооперативу у вказаному списку та, у випадку його виявлення, поцікавитись у будинкових власників, на що були витрачені кошти і яким чином буде вирішуватись проблема, що утворилася.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ