Влада прибирає маршрутки, щоб підняти ціни на проїзд?


Скасовуючи маршрутки, столична влада штучно створює з КП "Київпастранс" монополіста на ринку таксомоторних перевезень і незабаром може підняти ціни на проїзд.

Про це у коментарі "Комерсант-Україна" заявив голова київської організації роботодавців-перевізників "Столиця" Валерій Липецький.

"Велика конкуренція не дає можливості приватним компаніям піднімати тарифи, як їм хотілося б, оскільки через високу ціну пасажири можуть від них піти. Але створюються умови, коли вартість проїзду (в автобусах великої місткості "Київпастрансу") може бути підвищено з 1,5 гривні до 2,5 гривні. Цим повинен зайнятися Антимонопольний комітет", - сказав він.

Водночас гендиректор КП "Київпастранс" Микола Ламбуцький переконує, що встановлення тарифів на проїзд не входить у компетенцію комунального підприємства. Однак, за його словами, економічно обґрунтована плата за проїзд в автобусах становить близько 3 гривень, а в електротранспорті — трохи більше 2 гривень.

"Недавно Олександр Павлович (голова КМДА Олександр Попов) заявив, що ситуація вимагає підвищення тарифів на проїзд, але він такого рішення приймати не буде",— відзначив Ламбуцький. 

До літа міська влад обіцяє скасувати маршрутки на житлових масивах Виноградар, Оболонь, вулиці Бориспільській, на маршрутах від станції метро "Святошин" до житлового масиву Борщагівка, від вулиці Волгоградської до станції метро "Палац спорту", від проспекту Свободи до станції метро "Лук'янівська".

"Це буде відбуватися в міру того, як ми матимемо змогу заповнювати маршрути нормальним транспортом. І мені байдуже, які маршрути будуть підпадати під ліквідацію — "Київпастрансу" чи приватних перевізників",— заявив начальник Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Євген Водовозов.

Як відомо, з 1 березня столична влада прибрала маршрутки на Лісовому масиві міста. Їх обіцяли замінити на комунальні автобуси великої місткості.

Щоправда, станом на 4 березня маршрутки продовжують їздити на Лісовий масив.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ