Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/513458925e583/
Українська правда
Київ

У Попова хочуть перевести киян на страхову медицину

04.03.2013  09:17


Фото tsn.ua

Столична влада має намір створити доступну страхову медицину для усіх киян.

Про це заявив директор Департаменту охорони здоров’я Віталій Мохорєв, повідомляє прес-служба мерії.

"Зараз ми активно працюємо над створенням власних механізмів страхування, зокрема, над підготовкою проекту рішення про створення муніципальної страхової компанії, що надаватиме послуги з медичного страхування за доступними цінами та на 100% належатиме місту", - сказав чиновник.

Водночас, як повідомляє "Комерсант-Україна", 1березня департамент комунальної власності Києва почав прийом заявок на купівлю страхової компанії, на базі якої буде створений муніципальний страховик.

Вимоги до потенційних об'єктів угоди формальні: наявність ліцензії добровільного медичного страхування, досвід роботи на ринку не менше 5 років, реєстрація в Києві, відсутність невиконаних заходів впливу Нацкомфінпослуг і скарг від страхувальників, а також відповідність фінансових показників компанії вимогам законодавства.

Заявки будуть прийматися до 11 березня включно.

"Після цього ми вивчимо всі пропозиції, а потім уже вирішимо, чи будемо ми купувати страхову компанію, чи все-таки створимо з нуля нову компанію. У будь-якому разі страховик на 100% буде належати місту, приватних інвестицій не буде", — сказав радник голови КМДА з питань реалізації стратегічної ініціативи "Здоровий киянин" Дмитро Турчак.

За словами Мохорєва, муніципальна страхова компанія не має на меті заробляти гроші – мовляв, усі отримані від клієнтів кошти будуть вкладатися в модернізацію системи охорони здоров'я Києва. 

Як повідомляє прес-служба мерії, застрахуватися в муніципального страховика у першу чергу запропонують пенсіонерам, працівникам бюджетних установ і комунальних підприємств, ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

"Пільгові категорії громадян зможуть отримати поліс як допомогу — за рахунок бюджету, для інших страхувальників будуть діяти різні механізми оплати: або повністю за рахунок коштів клієнта, або частину суми буде компенсувати роботодавець. Ці схеми ще на стадії розробки",— пояснив Мохорев. 

У мерії переконані, що страхова медицина у столиці користуватиметься попитом, бо буде дешевшою, ніж у приватних страховиків.

"Комерсант-Україна" з посиланням на Лігу страхових організацій відзначає, що у 2012 році добровільним медичним страхуванням було охоплено 1,5 мільйона осіб, обсяг страхових платежів перевищив 1,3 мільярда гривень, а середня ціна страхового поліса зросла до 867 гривень. У 2013 році очікується 1,7 мільйона клієнтів і 1,5 мільярда платежів. 

Подейкують, що КМДА закладає ціну поліса в 1440 гривень для звичайних громадян і 800 гривень — для пенсіонерів і малозабезпечених. Щоправда, сьогодні на ринку страхових компаній можна знайти і нижчі ціни.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.