У Попова хочуть перевести киян на страхову медицину



Фото tsn.ua

Столична влада має намір створити доступну страхову медицину для усіх киян.

Про це заявив директор Департаменту охорони здоров’я Віталій Мохорєв, повідомляє прес-служба мерії.

"Зараз ми активно працюємо над створенням власних механізмів страхування, зокрема, над підготовкою проекту рішення про створення муніципальної страхової компанії, що надаватиме послуги з медичного страхування за доступними цінами та на 100% належатиме місту", - сказав чиновник.

Водночас, як повідомляє "Комерсант-Україна", 1березня департамент комунальної власності Києва почав прийом заявок на купівлю страхової компанії, на базі якої буде створений муніципальний страховик.

Вимоги до потенційних об'єктів угоди формальні: наявність ліцензії добровільного медичного страхування, досвід роботи на ринку не менше 5 років, реєстрація в Києві, відсутність невиконаних заходів впливу Нацкомфінпослуг і скарг від страхувальників, а також відповідність фінансових показників компанії вимогам законодавства.

Заявки будуть прийматися до 11 березня включно.

"Після цього ми вивчимо всі пропозиції, а потім уже вирішимо, чи будемо ми купувати страхову компанію, чи все-таки створимо з нуля нову компанію. У будь-якому разі страховик на 100% буде належати місту, приватних інвестицій не буде", — сказав радник голови КМДА з питань реалізації стратегічної ініціативи "Здоровий киянин" Дмитро Турчак.

За словами Мохорєва, муніципальна страхова компанія не має на меті заробляти гроші – мовляв, усі отримані від клієнтів кошти будуть вкладатися в модернізацію системи охорони здоров'я Києва. 

Як повідомляє прес-служба мерії, застрахуватися в муніципального страховика у першу чергу запропонують пенсіонерам, працівникам бюджетних установ і комунальних підприємств, ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

"Пільгові категорії громадян зможуть отримати поліс як допомогу — за рахунок бюджету, для інших страхувальників будуть діяти різні механізми оплати: або повністю за рахунок коштів клієнта, або частину суми буде компенсувати роботодавець. Ці схеми ще на стадії розробки",— пояснив Мохорев. 

У мерії переконані, що страхова медицина у столиці користуватиметься попитом, бо буде дешевшою, ніж у приватних страховиків.

"Комерсант-Україна" з посиланням на Лігу страхових організацій відзначає, що у 2012 році добровільним медичним страхуванням було охоплено 1,5 мільйона осіб, обсяг страхових платежів перевищив 1,3 мільярда гривень, а середня ціна страхового поліса зросла до 867 гривень. У 2013 році очікується 1,7 мільйона клієнтів і 1,5 мільярда платежів. 

Подейкують, що КМДА закладає ціну поліса в 1440 гривень для звичайних громадян і 800 гривень — для пенсіонерів і малозабезпечених. Щоправда, сьогодні на ринку страхових компаній можна знайти і нижчі ціни.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ