Київрада затвердила нові правила встановлення ларьків


Київська міськрада на засіданні 28 лютого затвердила правила розташування тимчасових споруд у столиці.

За відповідне рішення проголосував 61 депутат, повідомляє прес-служба мерії.

Документом забороняється розміщувати ларьки у радіусі 20 метрів від вхідних дверей в метро, а також вздовж тротуару на відстані 20 метрів від установленого дорожнього знаку, що позначає зупинку громадського транспорту.

Крім того, згідно з проектом рішення площа ларьків, що розташовані на відстані не менше 5 м від проїжджої частини вулиць, не повинна перевищувати 19 кв. м, окрім тих, які надають населенню послуги чи продають непродовольчі товари.

Розміщення кіосків на внутрішньоквартальних територіях площею до 30 кв. м здійснюватиметься відповідно до вимог Земельного кодексу.

"Це рішення, окрім врегулювання питання розташування МАФів на території Києва, дозволить також впорядкувати міський простір та залучити додаткові кошти до міського бюджету від сплати суб’єктами господарювання пайової участі в утриманні об’єктів благоустрою міста", – зазначив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Водночас опозиційна фракція "УДАР" у Київраді назвала таке рішення незаконним.

"Замість того, щоби боротися з беззаконням, КМДА знову "протягнула" незаконне рішення по розміщенню малих архітектурних форм у Києві", - заявила секретар фракції Ганна Старостенко.

"Замість того, щоби розробити комплексну схему розміщення тимчасових споруд у місті Києві, проводяться якісь кулуарні домовленості, окремі депутати вирішують свої питання", - наголосила Старостенко.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ