Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/513076068047d/
Українська правда
Київ

Губернатор Київщини заявляє, що не віддасть Коцюбинське Києву

01.03.2013  11:33


Віддати Коцюбинське Попову? - Нізащо! Фото svit24.net

Голова Київської обласної державної адміністрації Анатолія Присяжнюк заявляє, що обласна влада не визнає рішення Київради про приєднання селища Коцюбинське до території столиці.

Про це він сказав в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна".

"Ні (не визнає – УП). По-перше, Київрада вже приймала рішення приєднати Коцюбинське до міста Києва. Ми це розв'язок не визнали, і ніхто його не визнав", - сказав Присяжнюк і запевнив, що таке рішення не визнає ніхто.

"І що б вони (Київрада – УП) не приймали, це рішення ніхто не визнає, тому що межі адміністративних територіальних одиниць встановлює Верховна Рада. А Верховна Рада розгляне це питання тільки після того, як ми погодимо територію", - наголосив губернатор.

Водночас він додав, що Київська область на сьогодні не має затверджених меж.

"Не має. Ми саме працюємо з Києвом щодо питання визначення границь. Ми працюємо вже другий рік. Створена комісія, і з 45 спірних питань урегульовано 41. Основні неурегульовані питання – саме Коцюбинське, Бортничі", - сказав Присяжнюк.

Він висловив думку, що схвалення Київрадою рішення про приєднання Коцюбинського до Києва має на меті "відволікти увагу від інших питань і загострити проблему Коцюбинського", а також депутати хочуть перед виборами одержати певні дивіденди.

"Але я ще раз говорю: прийняття такого рішення на сесії Київради не означає, що питання буде вирішено. Це самообман людей. Це однаково, як якби Коцюбинська сільська рада винесла зараз рішення про приєднання Оболоні до Коцюбинського", - сказав Присяжнюк.

"Сьогодні, на жаль, є популістські заяви керівництва Києва й окремих депутатів про те, що тисячі га вони заберуть у Коцюбинського. Я буду стояти на позиції, щоб враховувалися й інтереси Київщини", - наголосив губернатор.

Він додав, що вийшов із пропозицією до адміністрації президента, щоб територію Коцюбинського відвести під заповідник, "щоб дійсно зберегти ліс, і він служив людям і Київщини, і Києва".

Як відомо, на засіданні 28 лютого Київрада погодила проект землеустрою про збільшення меж Києва на 1,4 тисячі га, зокрема і за рахунок зарахування до меж столиці 87 га Коцюбинського.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.