Прокуратура: столична міліція тисне на малий бізнес


Прокуратура столиці спіймала працівників Голосіївського райуправління міліції на незаконному знесенні МАФів та тиску на бізнес.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Під час перевірки з'ясувалося, що працівники районного відділу державної служби по боротьбі з економічною злочинністю та сектору спецміліції систематично перевіряють підприємців з питань, що не відносяться до їх повноважень. 

"Міліціонери у вересні минулого року без відповідного направлення перевіряли законність встановлення двох МАФів на вул. Васильківській, 34. Під час перевірки вони склали протокол огляду місця події та за допомогою техніки здійснили незаконний демонтаж торгівельних споруд", - йдеться в повідомленні.

Натомість, наголосили у прокуратурі, за законодавством виключне право на демонтаж малих архітектурних форм має КП "Київблагоустрій", фахівці якого до цієї перевірки не залучалися. 

"За результатами перевірки прокуратура Києва внесла подання начальнику Голосіївського райуправління міліції з вимогою припинити незаконні перевірки підприємців та притягнути до відповідальності міліціонерів, котрі чинять тиск на бізнес", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура Києва також закликала столичних підприємців, на яких чинить тиск міліція, повідомляти про це за телефоном "гарячої лінії" 524-84-42. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ