У Гостиному дворі затримали 36 людей. ФОТО



Станом на 17.30 у Гостиному дворі затримали 36 активістів, що виступають проти перебудови будівлі у торговий центр з бутиками.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише керівник прес-служби київської "Свободи" Олександр Аронець.

"На даний момент відомо про 36 затриманих, частина з них на Хорива, інші на Ярославській. Ми почали безстрокову акцію протесту проти цього свавілля!", - написав він.

Фото з Facebook Валентина Лунейка

Водночас, як написала у Facebook активістка Олена Білозерська, затриманого раніше нардепа Андрія Міщенка, станом на 16.50 відпустили.

Фото з Facebook Валентина Лунейка

"Щойно приїхав перший адвокат від ВО "Свобода", зайшов всередину (у Подільське РУВС – УП). Скоро мають бути ще адвокати. Всередину зайшли нардепи (Руслан – УП) Кошулинський і (Андрій – УП) Мохник. Поки що ніякої інформації міліція не надає. Вхід до райвідділу заблоковано "Беркутом". Під райвідділом пікет – приблизно 80 чоловік", - написала Білозерська.   

Фото з Facebook Alex Zakletsky

Активістка Олександра Горчинська розповіла у Facebook, яким чином проходило затримання активістів у Гостиному дворі.  

"А тепер про Гостиний двір. Знаєте, що найжахливіше? Там виносили всіх, без розбору:17-річних студенток, чоловіків і хлопців, фотографів і активістів. Виносили через вікна, через арки, по чотири беркутівця на одну людину, обличчям вниз чи доверху – як у кого виходило, попередньо побивши", - написала Горчинська.

Фото з Facebook Alex Zakletsky 

За її словами, біля Гостиного було п’ять автозаків, дві чи три "швидкі".

Фото з Facebook Alex Zakletsky

"Людей просто взяли в кільце всередині, очепили весь Гостиний двір, и не давали вийти: наплювати, якої ти статі, статусу, віку... мені вдалося втекти, коли я побачила, що випускають потихеньку тележурналістів. Я притусувалась до якогось оператора, велике йому спасибі, і вийшла разом з ним. Інакше – я б виїхала звідти на "швидкій" чи в автозаці", - підсумувала Горчинська.

"Беркут" і нардеп Бригинець. Фото з Facebook Alex Zakletsky

Як відомо, вранці 18 лютого захисники Гостиного двору заявили, невідомі взяли штурмом Гостиний двір та витіснили звідти активістів, які протестують проти перебудови будівлі у торговий центр з бутиками.

Голова КУПРу Сергій Мельниченко на своїй сторінці в Facebook повідомив, що шістьох активістів "силоміць пов'язали та закинули до автозаку та везуть до райвідділку".

Однак по обіді 18 лютого у столичній міліції заявили, що ніякого штурму Гостиного двору не було і ніяких активістів не затримували. 

Проте близько 15.00 18 лютого міліція затримала кількох депутатів від ВО "Свобода" і активістів, які намагалися перешкодити захопленню Гостиного двору у Києві.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ