У міліції кажуть, що не затримували захисників Гостиного двору


У столичній міліції заявляють, що інформація про штурм Гостиного двору та затримання активістів не відповідає дійсності.

Про це повідомили у перс-службі міліції Києва.

"Ніякого штурму Гостиного двору з боку правоохоронців не було. О 8.30 ранку по спецлінії "102" надійшло повідомлення про те, що невідомі проникли на територію Гостиного двору за адресою: площа Контрактова, 4, що охороняється. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група", - йдеться в повідомленні.

По прибуттю за вказаною адресою до працівників міліції із заявою звернувся директор ПАТ "Укрреставрація" який повідомив про те, що 18 лютого близько 08.30 ранку невідомі особи, приблизно 12 чоловік намагались проникнути на територію Гостиного двору та погрожували по телефону фізичною розправою.

"Окрім заявника та охорони на території Гостиного двору знаходились 6 активістів громадської організації "Старий Поділ", які стверджували, що о 08.20 до них підійшли працівники служби охорони та попросили залишити територію Гостинного двору, на що останні погодились", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі міліції відзначили, що активістів та співробітників охоронної фірми "запросили до Подільського райуправління міліції для з’ясування всіх обставин інциденту".

"Наразі вони надали пояснення працівникам міліції, після чого їх відпущено. Дана подія внесена до Єдиного обліку Подільського райуправління. На даний час проводиться додаткова перевірка", - відзначили в міліції.

Як відомо, раніше захисники Гостиного двору заявили, невідомі взяли штурмом Гостиний двір та витіснили звідти активістів, які протестують проти перебудови будівлі у торговий центр з бутиками.

Голова КУПРу Сергій Мельниченко на своїй сторінці в Facebook повідомив, що шістьох активістів "силоміць пов'язали та закинули до автозаку та везуть до райвідділку".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ