Будівництво "Біонік Хілл" розпочнуть у 2013 році



Будівлі Біонік Хілл. Фото bin.ua

Будівництво інноваційного парку "Біонік Хілл", який розташується на місці колишніх військових складів на вулиці Пономарьова, 1-А у Святошинському районі, планується розпочати у 2013 році.

Про це повідомляє урядова організація "Генеральний план Києва" на своїй сторінці у Facebook.

"Проект інноваційного парку "Біонік Хілл" як складової національного проекту "Технополіс" реалізується на виконання постанови Кабінету міністрів №1014 від 31 жовтня 2012 року. Цей проект планується розпочати у поточному році", - йдеться в повідомленні.

Фото з Facebook 

Детальним планом території передбачається організація науково-виробничої зони приблизно на 30 тисяч робочих місць.

У науково-виробничій зоні розмістяться університет, науково-дослідницький та навчальний центр офіси та лабораторії, де будуть розвиватися інформаційні та комунікаційні технології, фармацевтика і біотехнології, прилади та устрої з енергозбереження.

Крім того планується організація зона селища на 12,2 тисячі населення з 5-7 поверховою забудовою, установами обслуговування, дитячими садками, школою, автостоянками. 

 

Зокрема, там хочуть збудувати готель на 165 номерів, будівлю загальноміського центру, поліклініку на 700 відвідувачів, підприємство громадського харчування з вбудованим фітнес-центром, загальноосвітню школу на 33 класи, дитсадок на 160 місць суміщений з початковою школою 8 класів, офісні будівлі, паркінг на 700 авто, районну газову котельню.

Як відомо, у травні 2012 року голова КМДА Олександр Попов заявляв, що першу фазу інноваційного центру Bionic Hill реалізують уже через 3 роки - тобто до 2015-2016 року. На площі 147 гектарів буде зведено інноваційний комплекс для інтелектуальної праці і комфортного життя його мешканців.

У березні столична влада обіцяла, що розпочне будівництво парку "Біонік Хілл" до кінця 2012 року.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ