Міліція затримала захисників Гостиного двору. ФОТО


18 лютого вранці невідомі взяли штурмом Гостиний двір та витіснили звідти активістів, які протестують проти перебудови будівлі у торговий центр з бутиками.

Про це повідомили активісти на сторінці Гостинної Республіки у Facebook.

"Рейдери взяли штурмом Гостиний! Активісти у райвідділі Подільського району. Наразі рейдери забарикадовують мішками (у Гостиному дворі), - повідомили активісти у Facebook.

Водночас у КУПРі повідомили, що у штурмі Гостиного Двору брали участь близько 20 молодиків.

"Як щойно повідомили телефоном активісти КУПР з Гостиного двора, там відбувся черговий тотальний штурм! Близько двох десятків молодиків спортивної тілобудови в супроводі всього керівництва Подільського РУ МВС захопили будівлю Гостиного двора. Активістів силоміць пов'язали та закинули до автозаку та везуть до райвідділку", - написав на своїй сторінці Facebook голова КУПРу Сергій Мельниченко.

За його словами, затримали шістьох активістів.

"Міліція загородила собою вхід до Гостиного двора, а спортсмени тим часом, укріпляються на території!", - додав Мельниченко.

Вхід в Гостинний двір заблокували мішками зі сміттям. Фото з Facebook Олександра Аронця.

Разом з тим народний депутат Олександр Бригинець повідомив, що рейдери вивезли його автомобіль, який блокував прохід у Гостиний двір, чим "порушили закон про статус народного депутата".

Згодом активісти повідомили, що після дзвінка в Подільське РУВС з'ясувалося, що "активісти не є затриманими і дають свідчення".   

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ