У Києві обіцяють встановити 150 паркоматів до кінця року


У поточному році КП "Київтранспарксервіс" планує встановити у столиці 150 паркоматів.

Про це заявив перший заступник директора комунального підприємства Денис Салобаєнко, повідомляє прес-служба мерії.

Він також додав, що до 2015 року у Києві заплановано додатково збудувати 21 тисячу 657 місць для паркування (зокрема, 3857 машиномісць у паркінгах, 4300 – денні паркувальні майданчики, 10 тисяч – нічні (цілодобові), 2 тисячі – екопарковки та 1,5 тисячі машиномісць – перехоплюючі майданчики).

Салобаєнко додав, що "Київтранспарксервіс" постійно збільшує надходження до бюджету Києва, отримані за парковку.

"Якщо у 2011 році ця сума складала 18 тисяч 430 гривень, то у 2012 році вона збільшена в 1,6 раза і становить 29 тисяч 575 гривень", - сказав він.

Як відомо, сьогодні у Києві функціонує 87 паркоматів, 30 з яких з’явилися на початку 2013 року.

У 2012 році начальник служби паркування КП "Київтранспарксервіс" Ярослав Погребняк заявляв, що Києву не вистачає 300 паркоматів.

Водночас у 2011 році була прийнята постанова Кабміну, згідно з якою платні парковки в містах Україні обов'язково повинні бути обладнані паркоматами з 1 січня 2012 року. 

Однак у КП "Київтранспарксервіс" відразу ж заявили, що паркувальники мають право брати гроші навіть там, де немає паркоматів, бо є готівковий і безготівковий розрахунок. І наголосили, що встановлення паркоматів у місті доцільне після внесення змін до Адміністративного кодексу щодо посилення штрафів для водіїв.

За кілька днів уряд відтермінував обов’язкове встановлення на парковках паркоматів чи автоматичних в’їзних-виїзних терміналів, якими бути на кожній стоянці ще до 1 січня 2012 року.

Введення паркоматів відклали на один квартал – до 31 березня 2012 року.

З 1 квітня 2012 року більшість київських парковок стали безкоштовними, оскільки, згідно з законом, парковкою вважається лише майданчик з паркоматом.

Однак столичні паркувальники, які так і не спромоглися обладнати стоянки паркоматами, заявили, що продовжуватимуть брати гроші за місце на асфальті.

Прем'єр Микола Азаров наголосив, що водії можуть не платити паркувальникам, бо ці дії розглядаються, як незаконні.  

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ