Попов перед виборами взявся інтенсивно обіцяти метро на Троєщину


Голова Київської адміністрації Олександр Попов упевнений, що Києву вдасться знайти кошти для того, щоб розпочати будівництво метро на житловий масив Троєщина вже в цьому році.

Про це він сказав 14 лютого під час ознайомлення з перебігом будівництва станції метро "Іподром", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Її будівництво (гілки метро на Троєщину) скоро розпочнеться, а завершення першого етапу заплановано на кінець 2015 року", - сказав чиновник.

За його словами, упродовж місяця будуть відпрацьовані шляхи фінансування цього проекту і будуть ухвалені необхідні рішення про початок будівництва лінії.

Попов також повідомив, що довжина першої ділянки гілки метро на Троєщину становитиме 7,2 км із 5 станціями, вартість – 4,2 мільярди гривень, гілка пролягатиме від Подолу до житлового масиву Райдужний.

За його словами, після завершення проходження тунелів на пусковій ділянці Куренівсько-Червоноармійської лінії від станції "Іподром" до станції "Теремки" прохідницькі щити використовуватимуть на будівництві нової гілки метро на Троєщину.

Раніше заступник голови КМДА Руслан Крамаренко повідомив, що Київ планує через конкурс знайти фінансового партнера для будівництва метро на Троєщину.

"Дочірня структура" Внєшекономбанку"(Росія) ВАТ "Федеральний центр проектного фінансування" наразі розробляє фінансову схему, яка має бути готова в квітні. Наприкінці квітня ми плануємо провести інвестиційний конкурс за цією схемою на залучення фінансового партнера", - заявив Крамаренко.

У міському бюджеті на 2013 рік гроші на будівництво метро на Троєщину не передбачені.

Як відомо, цього року мають відбутися вибори депутатів Київради та Київського міського голови. 

Попов неодноразово заявляв, що братиме участь у цих виборах. А в лютому заявив, що має намір їх виграти. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ