Попов ніяк не визначиться, коли ж відкриють метро "Теремки": на цей раз каже – до липня


Станцію київського метрополітену "Теремки" буде введено в експлуатацію в першому півріччі поточного року.

Таку обіцянку дав голова Київської адміністрації Олександр Попов під час ознайомлення з перебігом будівництва пускової станції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Роботи були непростими через погоду, затримки із фінансуванням та інші труднощі", - зазначив Попов.

При цьому він не назвав точної дати, зазначивши, що запуск відбудеться або до Дня Києва (26 травня), або до Дня Конституції (28 червня)

Він зазначив, що ПАТ "Київметробуд" завершив проходження двох перегінних тунелів між станціями "Іподром" і "Теремки", і сама станція наразі готова на 50%.

Загальна кошторисна вартість робіт з будівництва цієї ділянки Куренівсько-Червоноармійської лінії завдовжки близько 1,1 км становить 830,2 мільйона гривень, на сьогодні виконано роботи на 440 мільйонів гривень, і для завершення пускового етапу потрібно ще 478,2 мільйона гривень.

Наразі заборгованість перед "Київметробудом" за виконані роботи становить близько 180 мільйонів гривень. Попов пообіцяв, що найближчим часом буде погашено 100 мільйонів, пояснивши, що затримка з оплатою виникла через те, що не було своєчасно ухвалено міський бюджет.

Як відомо, раніше Попов заявляв, що станцію "Теремки" запустять до Дня Києва, однак згодом заявив, що станцію введуть в експлуатацію лише до Дня Незалежності – 24 серпня.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ