Київрада внесла заміни до програми розвитку Києва


Київрада внесла зміни до Програми соціально-економічного розвитку Києва, збільшивши її  фінансування на 311 мільйонів гривень – до 1,5 мільярда гривень.

За прийняття такого рішення на засіданні 11 лютого проголосували 73 депутати.

За словами доповідача з питання заступника голови КМДА Руслана Крамаренка, на капітальне будівництво та реконструкцію об’єктів пропонується додатково виділити 296 мільйонів гривень.

"Зокрема, на конкретні об’єкти додатково спрямовано 139,8 мільйона, решта коштів розподілено за пропозиціями головних розпорядників. Завдяки цим коштам ми додатково отримаємо кілька пускових об’єктів", - сказав він.

Зокрема, на транспортне господарство видатки збільшено на 88,3 мільйона гривень, 25 мільйонів закладено на реконструкцію ескалаторів метрополітену.

"Крім того передбачені асигнування на початок проектування метро на житловий масив Виноградар та станції "Львівська брама". Також передбачені додаткові кошти на облаштування світлофорів, велодоріжок та пішохідних містків над трасою швидкісного трамваю на Троєщині", - сказав Крамаренко.  

Він додав, що фінансування сфери житлового господарства збільшено на 14,5 мільйона гривень (зокрема, на реконструкцію Бортницької станції аерації), а видатки "Київзеленбуду" – майже на 18 мільйонів гривень, "що дасть можливість провести реконструкцію 6 парків".

Таким чином, загальний обсяг фінансування програми соціально-економічного розвитку Києва становить 2,82 мільярда гривень (1,2 з державного бюджету).

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ