Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/5118b86d339e6/
Українська правда
Київ

Через будівництво у Десятинному провулку розвалюється житловий будинок? ФОТО

11.02.2013  10:22


Стіни пішли тріщинами

Жителі будинку №6 по вулиці Володимирській побоюються, що їхній дім може розвалитися через будівництво у Десятинному провулку, 3-5.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили самі мешканці.

"У нас із четверга, 7 лютого, з-під підлог на першому поверсі тече струмком вода, чотири дні ми її відкачували самотужки й своїми помпами. Через це будинок покосився, у квартирах і на сходових майданчиках пішли тріщини, у санвузлах почала здуватися й тріскатися плитка. У жодній квартирі не відкриваються двері", - розповіла мешканка Наталя.

Одного дня з-під підлого потекла вода
Після цього у ванних стала здуватися плитка

 

За її словами, проблема почалася, коли будівельник взялися прокладати теплотрасу для скандально-відомого будинку в провулку Десятинному, 3-5.

 

А стіни пішли тріщинами

 

 

"Ми звернулися по допомогу в ЖЕК, ЖЕК киває на водоканал, водоканал – на "Київенерго", а "Київенерго" на будівельників на Десятинному", - наголосила Наталя.

 

Двері попросідали

За її словами, люди у розпачі.

"Ремонт в парадному ми робили за власні гроші, наш будинок є пам'яткою архітектури й повинен охоронятися державою", - підсумували мешканці.

У своїх бідах мешканці звинувачують скандальне будівництво у Десятинному провулку

Як відомо, попри спротив мешканців і намагння перешкодити забудові історичних замель та культурних пам'яток, УПЦ (КП) у ніч на 30 листопада знесла будинки у пров. Десятиному, 3 та 5

На початку грудня Прокуратура Києва зобов’язала контролюючі органи перевірити законність будівництва у Десятинному провулку.

17 січня о 15.30 столичні активісти заблокували будівництво у Десятинному провулку, де УПЦ КП планує звести склобетонну висотку. 

Депутати двох політичних партій встановили там намети і відкрили громадські приймальні. Однак о 3.00 ночі 18 січня невідомі здійснили напад на намет політичної партії "Громадянська позиція". 

25 січня інспекція держархбудконтролю задовольнила подання прокуратури про скасування дозволу на будівництво. Однак будівництво продовжується. 

Українська правда. Київ

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.