Через будівництво у Десятинному провулку розвалюється житловий будинок? ФОТО



Стіни пішли тріщинами

Жителі будинку №6 по вулиці Володимирській побоюються, що їхній дім може розвалитися через будівництво у Десятинному провулку, 3-5.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили самі мешканці.

"У нас із четверга, 7 лютого, з-під підлог на першому поверсі тече струмком вода, чотири дні ми її відкачували самотужки й своїми помпами. Через це будинок покосився, у квартирах і на сходових майданчиках пішли тріщини, у санвузлах почала здуватися й тріскатися плитка. У жодній квартирі не відкриваються двері", - розповіла мешканка Наталя.

Одного дня з-під підлого потекла вода
Після цього у ванних стала здуватися плитка

 

За її словами, проблема почалася, коли будівельник взялися прокладати теплотрасу для скандально-відомого будинку в провулку Десятинному, 3-5.

 

А стіни пішли тріщинами

 

 

"Ми звернулися по допомогу в ЖЕК, ЖЕК киває на водоканал, водоканал – на "Київенерго", а "Київенерго" на будівельників на Десятинному", - наголосила Наталя.

 

Двері попросідали

За її словами, люди у розпачі.

"Ремонт в парадному ми робили за власні гроші, наш будинок є пам'яткою архітектури й повинен охоронятися державою", - підсумували мешканці.

У своїх бідах мешканці звинувачують скандальне будівництво у Десятинному провулку

Як відомо, попри спротив мешканців і намагння перешкодити забудові історичних замель та культурних пам'яток, УПЦ (КП) у ніч на 30 листопада знесла будинки у пров. Десятиному, 3 та 5

На початку грудня Прокуратура Києва зобов’язала контролюючі органи перевірити законність будівництва у Десятинному провулку.

17 січня о 15.30 столичні активісти заблокували будівництво у Десятинному провулку, де УПЦ КП планує звести склобетонну висотку. 

Депутати двох політичних партій встановили там намети і відкрили громадські приймальні. Однак о 3.00 ночі 18 січня невідомі здійснили напад на намет політичної партії "Громадянська позиція". 

25 січня інспекція держархбудконтролю задовольнила подання прокуратури про скасування дозволу на будівництво. Однак будівництво продовжується. 

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ