Жителі Теремків заявляють, що Нацбанк украв у них дитсадок


Жителі 3-го мікрорайону житлового масиву "Ліко-Град", що в Голосіївському районі заявляють, що Нацбанк має намір побудувати три житлові будинки на місці, де мав бути дитсадок для їхніх дітей.

Про це йдеться в листі мешканців.

"Київрада незаконно подарувала Національному банку земельну ділянку, яка була призначена для будівництва дитячого садка на 240 місць. Тепер Національний банк збирається будувати на цій ділянці 3 житлових будинки. І це всупереч усім дозволам Київголовархітектури, будівельним нормам, стандартам і правилам", - йдеться в листі.

Мешканці наголошують, що більшість житла 3-го мікрорайону "Ліко-Град" було побудовано за державною програмою "Доступне житло", де проживають молоді родини з дітьми.

"Це новий мікрорайон, дитячих садків поблизу немає, за винятком одного дуже дорогого приватного садка", - скаржаться мешканці.

Жителі вже написали чимало листів з 750 підписами проти будівництва і надіслали їх у багато органів влади.

"Однак це закінчилося тим, що НБУ разом з Київською міською радою перейшли в активну стадію своїх запланованих дій, а саме в газеті "Хрещатик" від 3 січня 2013 року опубліковані офіційні наміри НБУ побудувати 3 житлових будинки", - йдеться в листі.

Жителі закликають владу почути їхнє звернення, не дозволити будівництво житлових будинків і повернути їм обіцяний дитячий садок.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ