Київрада затвердила "слабенький" бюджет столиці



Фото з сайту КМДА

Київрада затвердила проект бюджету на 2013 рік з дохідною частиною близько 18,5 мільярда гривень і видатковою - 18,2 мільярда гривень.

За прийняття такого рішення на засіданні 8 лютого полосували 72 депутати.

За словами доповідача з питання заступника голови КМДА Руслана Крамаренка, доходи столиці збільшено на понад півмільярда гривень за рахунок сплатити "Київенерго" до бюджету міста 236 мільйонів гривень за користування майном, 182,5 мільйона гривень – від продажу землі, 100 мільйонів гривень – надходження від приватизації комунального майна.

Чиновник відзначив, що загальний фонд кошторису міста складе 16,1 мільярда гривень (у тому числі трансферти з державного бюджету – 2,9 мільярда), а спеціальний фонд – 2,4 мільярда гривень.

"На капітальні вкладення програми соціально-економічного розвитку пропонується додатково спрямувати 182 мільйони гривень, на капітальні видатки головних розпорядників – сходові клітини, ліфти, асфальтування – 100 мільйонів гривень", - сказав він.

За словами чиновника, видатки на соціально культурну сферу міста у бюджеті складуть 9,25 мільярда гривень.

"Зокрема, видатки на освіту складуть 4,3 мільярда гривень, на охорону здоров’я – 3,3 мільярда гривень, на соціальний захист населення – 821 мільйон гривень, на культуру – 584 мільйони гривень, на фізичну культуру та спорт – 135 мільйонів гривень та на молодіжну політику 74 мільйони гривень, на ЖКГ – 875 мільйонів гривень, на транспорт, дорожнє господарство – 744 мільйони", - сказав Крамаренко.

"Цих грошей недостатньо. Бюджет слабенький", - сказав чиновник, однак закликав депутатів прийняти бюджет, щоб мати змогу платити зарплату бюджетникам.

За словами секретаря Київради Галини Гереги, у понеділок, 11 лютого, відбудеться ще одна сесія Київради, на якій депутати спробують проголосувати зміни до бюджету на загальну суму 800 мільйонів гривень.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ