Маршрутники вирішили підняти ціни на проїзд



Фото doba.te.ua

З 11 лютого зросте вартість проїзду з 2,5 гривні до 3 гривень на маршрутах №401 і №438, і з 2 до 2,5 гривні — на маршрутах №600 і №193.

Відповідні оголошення висять у маршрутках вже кілька днів, повідомляє "Сегодня".

За інформацією видання, усі перелічені маршрути належать одному перевізникові — ПП "Поспишиленко".

За словами перевізника, нові тарифи три місяці узгоджувалися з транспортною інспекцією, а вартість проїзду — вимушений захід.

"Ми доведені до крайності, просимо пасажирів нас зрозуміти. Ціна не змінювалася 4 роки, за цей час пальне подорожчало з 7 гривень до 9,5 гривні, збільшилася зарплата водіям, немає за що обновляти автопарк", — розповіли у приватному підприємстві.

Крім того, днями з 2 до 2,5 гривні подорожчав проїзд у маршрутці №230 (вул. Ірпінська — вул. Хрещатик) ПП "Союзавто".

За словами першого заступника директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Івана Шпильового, перевізники діють законно.

"Ми змушені були схвалити таке рішення, але перерахунок у них вівся згідно з методикою, розробленою Мінтрансом, і вплинути на рішення ПП ми за законом не маємо права. Через жахливі дороги в "Поспишиленко" за місяць буквально розвалилися сім машин", — сказав  Шпильовий.

Він не виключив, що інші приватні перевізники також можуть підняти ціни.

Хіба що в КП "Київпастранс", яке контролює близько третини з 2500 київських маршруток, запевняють, що тарифи не зміняться.

В інших компаніях говорять, що теж готові підняти ціни — мовляв, у договорах із КМДА в них прописаний граничний тариф — 3 гривні. До цієї позначки вони можуть піднати ціну.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ