Азаров наказав ретельно перевірити "Київхліб"


Прем’єр Микола Азаров доручив провести перевірку підприємства "Київхліб" після раптового подорожчання соціальних сортів хліба у столиці.

Про це він сказав на засіданні Кабміну 6 лютого.

"Я доручив здійснити ретельну перевірку "Київхліба". Я ще раз наголошую, що підстав підвищувати ціни на соціальні сорти хліба немає! Натомість є необмежена можливість користуватися дешевим борошном з державних резервів", - сказав Азаров.

За його словами, підприємства, що виготовляють хліб, за минулий рік взяли з резерву не більше 10% зерна від попередньо запланованих потреб.

"Чому вже вкотре складається така ситуація (з раптовим подорожчанням хліба), доручаю з'ясувати міністру аграрної політики і продовольства Миколі Присяжнюку", - підсумував прем’єр.  

Як відомо, попри заяви столичної влади, що соціальні сорти хліба не дорожчатимуть упродовж усього 2013 року, хліб у столиці подорожчав з 4 лютого: зокрема, батон "Нива" з 3,3 гривні до 4,1 гривні, а хліб "Український" з 4 гривень до 4,8 гривні. 

Після цього в мерії заявили, що не подорожчав лише хліб виробництва "Київхліба", а хліб, який виробляють інші хлібзаводи, міг зрости в ціні.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ