Бюджет Києва з доходами у 18,5 мільярда винесуть на розгляд Київради


Керівництво Київської адміністрації 7 лютого винесе на розгляд депутатів Київради проект бюджету на 2013 рік з дохідною частиною близько 18,5 мільярда гривень.

Про це заявив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, повідомляє прес-служба мерії.

За його словами, загалом у проекті головного фінансового документа міста загальний фонд складе 16,1 мільярда гривень (у тому числі трансферти з державного бюджету – 2,9 мільярда), а спеціальний фонд – 2,4 мільярда гривень.

Крамаренко відзначив, що доходи столиці збільшено на понад півмільярда гривень за рахунок сплатити "Київенерго" до бюджету міста 236 мільйонів грвиень за користування майном, 182,5 мільйона гривень – від продажу землі, 100 мільйонівгривень – надходження від приватизації комунального майна.

Крім того, ще на 789,8 мільйона гривень буде збільшено видатки бюджету за рахунок залишку бюджетних коштів, що склалися на початок року.

Обсяг видатків у проекті бюджету 2013 року на потреби соціально-культурної сфери, за словами чиновника, збільшено на 2,27 мільярда гривень у порівнянні до контрольних показників Мінфіну.

Зокрема, видатки на освіту складуть 4,3 мільярда гривень, на охорону здоров’я – 3,3 мільярда гривень, на соціальний захист населення – 821 мільйон гривень, на культуру – 584 мільйони гривень, на фізичну культуру та спорт – 135 мільйонів гривень та на молодіжну політику 74 мільйони гривень.

Крамаренко також додав, що у новому проекті бюджету будуть збільшені видатки на виплату муніципальної надбавки – до 1 мільярда гривень (минулого року було 897 мільйонів гривень).

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ