Київських водіїв лякають бульдозерами. ФОТО


На одній із вулиць Києва автовласників попередили про відсутність відповідальності за пошкодження автомобілів комунальниками.

Як повідомляють Коментарі, на вул. Червоноармійська, 102 ділянку території із зібраним снігом обнесли червоною стрічкою і повісили оголошення такого змісту: "Машини не ставити! Прибирання снігу бульдозером! 05-06-07.02.2013. Міська влада не несе відповідальності у разі пошкодження транспортних засобів, якщо ті заважають роботі комунальних служб".

 

"Цілком можливо, що міська влада і не несе відповідальності за можливі пошкодження автомобілів, що стоять на тротуарі, але вже точно відповідальність несе власник бульдозера, що є джерелом підвищеної небезпеки", - прокоментував неоднозначне оголошення міської влади юрист Клим Братковський.

За його словами, це прибирання не пов’язане з крайньою необхідністю. 

 

"Але, якщо б це прибирання снігу й було пов’язане з усуненням небезпеки, що загрожує цивільним правам або інтересам фізичної або юридичної особи, то і в цьому випадку відшкодування шкоди покладається на особу, яка завдала шкоди", - підкреслив Братковський.

"І тільки з урахуванням всіх обставин справи суд може перекласти обов’язок з відшкодування збитку на особу, в інтересах якої були вчинені дії на усунення небезпеки, тобто на самого автовласника", - додав юрист.

В цьому випадку, вважає він, це лише залякування автовласників, щоб вони звільнили тротуар для прибирання снігу, і не більше того.

Фото Коментарів

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ