Київ може підтопити наприкінці квітня


Весняну повінь у столиці варто очікувати наприкінці квітня – на початку травня.

Про це заявив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Віталій Пшеничний, повідомляє прес-служба мерії.

"На основі отриманих даних фахівці нашого управління проводять щорічний аналіз, який дозволяє прогнозувати періоди максимального рівня води в річці Дніпро. Ймовірні строки проходження повені – кінець квітня – початок травня", – сказав він.

Пшеничний додав, що станом на початок лютого у Києві вже затвердили план дій щодо підготовки до пропуску льодоходу, повені та паводків у 2013 році.

Зокрема, уточнено розрахунок сил та засобів для проведення запобіжних заходів і виконання робіт з ліквідації наслідків льодоходу, повені та паводків.

Також створено оперативний міський штаб та оперативні групи у районах для керівництва роботами з пропуску льодоходу, повені та паводків; уточнено плани евакуації людей та заходи щодо життєзабезпечення населення і створення необхідних побутових умов у місцях тимчасового розміщення.

"Сьогодні КП "Плесо", разом з районними держадміністраціями, проводять заходи з розчистки та безпечного пропуску талих і ґрунтових вод малих річок. Фахівці КК "Київавтодор" постійно здійснюють моніторинг за станом кригових полів біля опор мостів через річку Дніпро", - наголосили у прес-службі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ